1990-1995 reste många team till Marghita för korttidsinsatser. Det var hantverkare för renoveringsarbetet och personer som vårdade barn. Under de här åren började det komma team även från andra länder, bl a från Colorado i USA.

Lars och Barbro Gustavsson tillsammans med Inger Boström från ELIM-församlingen i Örtomta var med från starten och ledde teamen och det arbete som började växa fram i Marghita med omnejd. 1995 flyttade familjen Gustavsson till Rumänien och sedan dess har Lars och Barbro Gustavsson funnits på plats i Marghita.

00260001

Ett år tidigare öppnade staten ett internat i byn Cadea för pojkar i tonåren. De kom från Popesti och andra barnhem för att gå i yrkesskola, men förberedelser och förhållande var alltför dåliga för att de skulle kunna lära sig något där. Under en tioårsperiod pågick ett arbete av FCE:s volontärer och anställda för att rädda dessa ungdomar. Internatet renoverades och ungdomarna fick möta människor som brydde sig om dem. Deras bakgrund och deras situation gjorde det svårt att visa dem kärlek och lära dem moral. Gränserna testades hela tiden..

Läs om hur situationen i Cadea beskrivs i EFI-Fadders nyhetsbrev från 1995