Den 1 juni 2015 bildades föreningen EFI Second Hand i Värnamo vars syfte är att samla in pengar för FCEs verksamhet bland barn, ungdomar och fattiga romer i Marghita, Rumänien. Det är ett spännande arbete, som stadigt ökat under åren.
Rolf Gustafsson är den drivande personen och ca 75–100 volontärer, övervägande pensionärer, jobbar tillsammans med honom. Ingen är avlönad, utan alla är frivilligarbetare. Måndagar och tisdagar hämtas varor, packas upp och placeras i butiken. Lördagar då butiken är öppen kl. 10.00 – 14.00 är det ca femton volontärer i tjänst. Volontärerna är indelade i grupper, som arbetar var fjärde lördag.
Volontärerna tycker det är roligt och trevligt att arbeta tillsammans och hälsar flera välkomna in i gemenskapen. Kanske finns det även yngre personer, som har tid över för detta meningsfulla arbete?

EFI Second Hand är en mycket välordnad butik med många fina varor till bra priser. De som skänker varorna och de som köper dem upplever det mycket positivt att vinsten går till arbetet i Rumänien. I butiken finns ett trevligt café där man kan njuta av gott kaffe och hembakat bröd.

Möbler och mycket annat lastas och skickas regelbundet till Elim Second Hand-butik i Marghita Rumänen.

EFI Second Hand ligger på Jönköpingsvägen 89 i Värnamo och är öppen Lördagar kl 10.00 – 14.00

Under pandemin har butiken mestadels varit stängd, men återöppnar lördagen den 19 juni.
Öppet 10 – 16 (caféet är ännu inte öppet).
Midsommardagen stängt.
Fortsättningsvis öppet lördagar 10 – 14.
Välkommen att skänka varor och att handla!
Klicka här för aktuell information.