Så här skriver Erikshjälpen på deras facebooksida. Där ligger också en videofilm på när Maria Moca, som arbetar hos FCE, stöttar romerfamiljerna i Marghita. För att se filmen klicka här.

Ge superkraft till krisens hjältar!

”Det är jätteviktigt att fortsätta hålla kontakten både med barnen och med föräldrarna. Jag ringer alla familjer varje dag, för att uppmuntra och stötta dem. Barnen blir jätteglada när vi ses i video-chatten”, säger socialarbetaren Maria Moca.

Hon arbetar bland romska barn och familjer i Margitha i västra Rumänien genom Erikshjälpens partnerorganisation FCE. Vanligtvis möter hon barnen regelbundet och utgör ett livsviktigt stöd både i deras skolarbete och socialt i deras hemförhållanden. Nu gör hon allt hon kan för att fortsätta finnas där – men på distans.

”Familjerna behöver mycket stöttning i den här krisen. Jag informerar föräldrarna om coronaviruset, om vad de behöver göra för att skydda sig och hur viktigt det är att sköta sin hygien. Och jag hjälper barnen med läxorna. Många av föräldrarna är analfabeter och kan inte stötta barnen när de nu ska göra skolarbetet hemifrån. Då hjälps vi åt via videosamtal tills läxorna är klara.”

Vad med och ge hjältar som Maria superkrafter. Swisha ”superkraft” till 900 92 83 eller ge en gåva i insamlingen.

#krisenshjältar