EFI Fadder dag i Habo lördagen den 12 november 2016

Pingstkyrkan i Habo var i år värd för EFI Fadderdagen och allt praktiskt fungerade på ett utmärkt sätt. Engagerade människor från olika håll, varav en del hade lång väg, kom för att möta andra med samma intresse och för att få höra vad som är på gång på hemmaplan och på plats i Rumänien.

DSCF8853

Ulrika Toorell

DSCF8855

 

Många uppskattade EFI Fadder dagen i Habo

 

DSCF8871

Lars och Barbro Gustavsson, Valentina Ferche, Lidia Micula

Från scenen, men också på kyrktorget och vid borden inspirerades man för fortsatta insatser i EFI Fadder. Från FCE i Marghita var Valentina Ferche, Lidia Micula, Lars och Barbro Gustavsson på plats. De  anknöt till temat Växtkraft när de berättade om förändringar, utveckling och framtidsplaner. Samtidigt som volontärer på hemmaplan blir motiverade av att höra om allt som händer i Marghita, så är det mycket uppmuntrande för dem, som jobbar på plats i Rumänien att få möta de viktiga entusiasterna som står bakom arbetet.

Christer Carlsson och Daniel Zethson från EFI Fadder Insamlingsstiftelses styrelse ledde dagens tre samlingar. Daniel lyfte behovet av fler volontärer till EFI Fadders administrativa arbete. Rolf Gustafsson berättade om EFI Second i Värnamo med 75 frivilligarbetare samt det stora bygget i Lindstad, som kommer att ge uttrymme för insamlat byggmaterial och en snickeriverkstad där byggblock kommer att tillverkas.

DSCF8861

Rolf Gustafsson

För sång och musik stod Ellen Holmqvist med team från Habo och Sofia Einerbrant från Mullsjö. Andra medverkande var Ulrika Toorell från Erikshjälpen, Christer Sjögren och elever från Junedalskolan i Jönköping, Lena Rommedahl, Åke Lundgren, Kea Svensson och Zaklina Zethson.

Ljus och julkort tillverkade av ungdomar i FCEs Dagcenter fanns till försäljning och också Julgåvokort och Matkassen till förmån för EFI Fadder/FCEs arbete i Marghita Rumänien. Läs här hur du kan beställa Julgåvokort och Matkassen!

Tack till alla som på olika sätt gjorde denna EFI Fadder dag möjlig!