Den 25 juni reste ett team av åtta elever och två lärare från Inverness i Skottland till Marghita i Rumänien. Under vår första vecka hjälpte vi  till med ett sommarläger för utsatta barn och tonåringar. Det var en intensiv vecka full av roliga aktiviteter och lekar. En särskild höjdpunkt var den närliggande poolen och vi badade minst en gång varje dag. Det var oerhört givande att se hur barnen vågade mer och mer i vattnet och vi alla hade kul  med olika lekar och att träna dykning. Veckan avslutades med en mycket underhållande talangjakt där alla hade chansen att visa upp sina färdigheter. Det var ett lysande sätt att sammanföra alla och avsluta en fantastisk vecka. Innan resan jobbade vårt team i månader för att få ihop pengar och det var fantastiskt att se de positiva resultaten av våra ansträngningar när vi kunde ge dessa barn en underbar sommarupplevelse.

Scotland

 

 

IMG_1433

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett besök på Casa Silvia var ett bra sätt att starta vår andra vecka i Rumänien. Vi träffade ungdomarna där och gav dem kläder och andra gåvor. Vårt team satte upp en studsmatta i trädgården, vilket blev mycket uppskattat och den kommer förhoppningsvis att ge många timmars underhållning under sommaren. Vår huvuduppgift för den andra veckan var att måla och dekorera bottenvåningen av Casa Albă där särskolan ska flytta in . Detta innebar städning och massor av målning. Vi gjorde rummen så ljusa och glada, som vi kunde och vi gjorde roliga dekorationer på väggarna. Det var bokstäver, siffror, en luftballong och en elefant. Vi älskade att kladda ner oss och få se konkreta resultat av vårt arbete. Under vår vistelse i Marghita var Dan, Lidia, Ruben och Manuela Micula utmärkta värdar,  som gav oss god mat och roliga aktiviteter som volleyboll, fotboll och bad . FCEs gästhus är jättefint och Barbros goda mat blev mycket uppskattad  av teamet. Alla vi träffade i Rumänien var mycket välkomnande och nu när vi är tillbaka i Skottland, så saknar vi vännerna vi fick där och vi tycker det är kallt här. Vi är glada för de erfarenheter vi fick och vi är tacksamma för alla som gjorde resan möjlig.

Scot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Snedden på uppdrag av 2016 Rumänien Team