Först i gästpresentationen av talare den 7 november är Simon Häggström.

Simon Häggström – Gruppchef vid Stockholmspolisens Prostitutionsgrupp.

Simon har sedan 2008 arbetat mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål, framför allt genom att bekämpa efterfrågan på sexuella tjänster i enlighet med den svenska sexköpslagen.

Han tillbringar större delen av sin arbetstid med att gripa sexköpare och hallickar på gatan, i lägenheter och på hotell samt identifiera och hjälpa offer för prostitution och människohandel, särskilt minderåriga.

Simon blir regelbundet inbjuden till olika evenemang runtom i världen för att tala om ”den svenska modellen”. Han har bland annat föreläst på Jimmy Carter Center i Atlanta, inför den franska senaten i Paris och det irländska justitiedepartementet.

År 2014 tilldelades han det amerikanska Malone priset för sitt arbete mot människohandel.

I juni 2013 besökte Simon Marghita tillsammans med övriga medlemmar i NMT (Nationella metodstödteamet mot prostitution och människohandel). Läs om hans intryck här; https://demo.efifadder.se/2013/06/30/kampen-mot-manniskohandel/

Simon växte upp i den lilla östgötska byn Örtomta, där EFI Fadders arbete startade för 25 år sedan.

Simon