IMG_3783Vi är inne I augusti och många barn har fått vara med om härliga veckor på FCEs lägergård I byn Chislaz i Rumänien, men flera läger återstår.

Barnen i ”After School”, vilket är mera än ett läxhjälpsprojekt, har haft läger i två omgångar. Den första veckan i juni var regnig och lite kylig, men barnen stortrivdes och hade roligt. Den andra gruppen prickade in en vecka som var så varm att de fick hålla sig inomhus de varmaste timmarna.

Lägret för fosterhemsplacerade barn blev något av reunion då andra barn, som också vuxit upp på Casa Alba besökte lägret. De här barnen har så roligt tillsammans! Barnen och ungdomarna från Casa Silvia trivdes så gott att de gärna stannat längre.

IMG_3785En vecka samlades 25 barn från familjer med fattigdom och andra svårigheter. För dem är lägerveckan i Chislaz årets höjdpunkt då de får vara fria, njuta och ha roligt!

För närvarande är drygt tjugo barn från FCEs familjehem på lägergården i två veckor. Poolen intill är populär. Några var där och badade kl 5 en morgon när de andra gv sig ut på fisketur. Barnen har lärt sig nya sånger och fått glädja människor i byns kyrka och på ett hem för funktionshindrade. IMG_3784

Nu väntar ungdomarna på Dagcentret, särskolebarnen och tonåringar från missgynnade familjer på att få åka på läger.

Volontärer på plats i Chislaz och alla ni gåvogivare gör dessa läger möjliga!