TV4:s Kalla Fakta har gjort ett reportage om EU-migranternas tiggeri i Sverige!

De allra flesta tiggare reser av egen fri vilja till Sverige för att tigga eftersom de lever i extrem fattigdom och utanförskap i sina hemländer. De har helt enkelt inget annat alternativ till försörjning. Tyvärr finns det alltid människor som vill utnyttja svaga och utsatta människor, även så i detta fall.
TV teamet räddade en rumänsk kille som var utnyttjad till att tigga i Malmö. De reste sedan med honom tillbaka till Rumänien. Förhoppningen var att hitta en bra lösning för killen hemma i Rumänien, vilket slutade med att han blev mottagen på EFI Fadders stödboende i Marghita. Därför kommer ett inslag från vår verksamhet med i reportaget.

Så här skriver Kalla Faktas reporter Sara Recabarren;

”Antalet tiggande EU-migranter ökar i Sverige och jag och min kollega Phil Poysti har under de senaste månaderna försökt att ta reda på mer om villkoren för dem som söker sig hit. Under våra resor till Rumänien har vi besökt kåkstäder där spädbarn fryser ihjäl och där människor inte har råd med ett mål varm mat.
Det vi sett förklarar varför folk väljer att komma hit. För alternativet att stanna kvar i Rumänien är ännu värre.
Men reportaget som vi arbetat med handlar inte om de som kommer hit frivilligt för att tigga. Det handlar om en kriminell verksamhet som drabbar de allra värst utsatta.”

För att se programmet, klicka på länken nedan!

http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=3179056

IMG_2185

 

 

 

 

 

 

Sorin tillsammans med Lars och Barbro Gustavsson, som leder arbetet på plats i Rumänien.