Kan det verkligen bli några pengar av att sälja begagnade prylar? Sådant som inte nuvarande ägare tycker är värt att ha kvar.

Det är ingen som påstår att det är enkelt men här är ett rätt bra recept:

Dela ut 10 000 blad i områdets brevlådor, låna en stor lokal utan kostnad, engagera en rejäl drös med positiva människor som vill hjälpa till, få några företagare att sponsra annonser i lokala tidningar och be den bästa reportern på orten att skriva om vad som pågår. Använd rätt många veckor för att åka runt och samla in prylar från de som hör av sig. Sortera så det blir både överskådligt och ser fint ut. Ungefär detta är vad som behövs. Det hela måste hållas ihop av en eldsjäl, som varit på plats och vet vad som behövs och som vet vilken nytta de insamlade pengarna kan göra. 

När det är gjort sköter alla besökare resten. De har troligen vid det laget insett att det man handlar för går rakt in i hjälpverksamheten, utan mellanhänder och utan avbräck för omkostnader.

När alla dessa ingredienser sammanförs, vad tror ni då blir resultatet? Jo det blir häpnadsväckande. Exakt hur häpnadsväckande blev de då?  148 500 kr!!!

Med detta så säger vi – ha det så gott och tack till alla som jobbat och bidragit! 

Sven-Eric & Margareta Ekenberg, volontärer för EFI Fadder/FCE

Foto: Hans Lundberg