ISACS BLOG

Rumänienresan 2011

Nu sitter jag på flygplanet. Det gör lite ont i öronen, men jag tugar tugumi.

Husen är jättesmå och bilarna ser ut som flugor, men nu när vi är så här långt ope så ser jag bara måln. Pappa sitter och löser korsord i Aftonbladet. Själv sitter jag och skriver i boken. Mamma sitter och läser en tidning som heter Hem ljuva hem. Och det är mycket utlänningar ombord på planet.

Nästa dag

Vi har lämnat hotellet i Budapest. Nu är vi på tåget som går till Debrecen. Det är en masa stenhus utanför. Nu ser jag en kyrkogård. Min syster sitter och läser en prinsesatidning. Nu åkte det förbi ett tåg. Nu ser vi en potatisåker och en majsskörd.

Senare

Nu är jag framme i huset nu så är det kväll och vi siter och äter chips och dricker läsk. Och jag har träffat två nya kompisar och så har vi pallat körsbär hos grannen. Och vi har rum nummer 6 i huset och det står våra namn och välkomna på dörren. Klockan går en timme före här i Rumänien.

Nästa dag

Vi har varit på ett läger och vi spelade fotboll. Jag kunde inte prata rumänska så jag pratade engelska och det gick bra. Jag har fått min första lei sedel och de var en 10 sedel. Det är 20 kronor i svenska mynt. Föresten så var det en skotsk kille som kom och hon som skulle släpa in honom hade somnat och då var han ute till klockan fyra på morgonen. Men han tyckte bara det var kul, men det trodde inte hon som skulle släpa in honom.

Idag ska vi åka till ett barnhem för handikappade och det heter Casa Silvia.

En annan dag eller två

Idag ska vi åka på utflykt och det ska bli jättekul. Nu tar jag kort med mammas kamra. Vi har varit på ett ungdomshem som heter Brandorsa och där fanns det ett wi och det fick jag spela på det var jättekul.

Vi har varit på en skolavslutning för handikappade barn och nu har jag ätit mat. Idag ska vi åka till Draculas slott och det är 40 mil dit så vi stannar på hotell på natten.

Nästa dag

Nu har vi varit på Drakulas slott och jag köpte en mugg med Drakula på och ett par vampyrtänder.  Nu ska vi vidare till Drakulas stad där han födes.

Nästa dag

Nu har vi varit i Drakulas hemstad och vi sov i den staden en natt. Nu har vi åkt 100 mil för att se  Drakula. Vi åker på en  motorväg och nu  åkte vi förbi en lastbil. Nu åker han så fort han kan för att  komma förbi igen. Nu är vi snart hemma i  Marghita.

Nästa dag

Det är kväll och jag har inte skrivit så mycket, men jag har badat i varma källor med ett par killar  som är vuxna som mamma   och pappa. De har bott på barnhem och sen när dom vart klara med  skolan, så vart dom utslängda. Och då flyttade mamma  och pappa ut med dom pojkarna till en skog,  som heter Svarta Skogen och huset var jättetrasigt. Där var vi idag och det fanns  en bäck som jag  badade i och det var bergsvatten i den bäcken. Sen var det en källa där det var järnvaten och det  trodde man  var som mädesin så man drack det istället för mädesin.

Vi åker till våra fadderkompisar som startade Casa Alba och dom heter Lars och Barbro och dom har flyttat hit. Nu har vi  kommit till deras stuga och vi fasnade i ett hål i vägen och då fick vi ringa till grannen och han hade fyrjulsdrift och då drog han upp våran bil.

Idag var vi i en kyrka och så var det ett band som spelade låvsånger och trummisen var jätteduktig.

Idag ska vi fira min födelsedag tidigare för mina kompisar kan inte då när jag har mitt kalas. Det var jättekul att fira födelsedag. Jag kan inte skriva mer. Hej då!