Vad gjorde det mest positiva intrycket på dig?

Att se energin och glädjen i barnen, ungdomarna, och de äldre var det absolut bästa med hela resan! Att se vilken otrolig hjälp de har fått.  Att ens tänka hur det hade sett ut om organisationen inte funnits vågar jag inte tänka på. Precis som vi fick höra att en kille hade sagt, ”om folk bara förstod hur mycket hjälpen har betytt för mig!”                                                                                                                     Jag tror aldrig att vi kommer förstå vad dessa människor har gått genom eller vad som gömmer sig bakom deras fasad. Men en sak förstår jag, och det är att deras glädje vi fick se var äkta! Även att jag inte kan förstå allt så fick jag se hur mycket det betydde för dem. Jag såg hur tacksamma de var och vilka starka relationer de hade med ex Sofia. När jag tänker på vad alla som jobbar inom organisationen gör och vilken skillnad det ger, helt otroligt! De flesta vi träffade var otroligt öppna och välkomnande.                           Att få göra något som betyder något för dem var för mig fantastiskt. Vi var inget speciellt, vi bara kom dit och fanns, och det betydde!

Vad gjorde det mest negativa intrycket på dig?

Av alla intryck vi fick kunde vi antingen välja att se allt hemskt, allt jobbigt, allt tungt. Eller så kunde vi se glädjen, skillnaden, och betydelsen. Jag valde alternativ två för där kunde man hjälpa till! Men bakom allt fint fanns det självklart annat. Allt som ungdomarna och barnen bar på, ungdomar som aldrig fått vara barn, människor ute på gator som hade det svårt, förfallna hus där människor levde, listan är oändlig. Men vad som betyder något är att det går att förändra. Och den förändringen har vi fått se!

Vad tror du att du kommer bära med dig i framtiden?

Att denna resa har betytt något för mig är nog uppenbar eftersom jag inte kunnat skriva detta utan att fälla många tårar. För det första kommer jag aldrig glömma ungdomarnas leende eller barnens skratt. Och jag har insett att hjälpa människor ger så otroligt mycket tillbaka! Sen är jag riktigt sugen på att åka tillbaka som volontär i framtiden.

Vill du att vi ska göra en gemensam Fadder-insamling?

Det låter som en super idé! Att kunna hjälpa till lite när vi inte är där. En Fadder- insamling går nog att göra på 100 olika sätt. Just mig skulle det passa bäst att ge en rullande summa. Ex. 50kr/mån.

Många av alla känslor som resan gett är otroligt svårt att sätta rätt ord på. Men en sak är säker, den här resan eller rättare sagt människorna som vi träffat har förändrat oss alla. Vi har fått se vilken otrolig hjälp de fått och vad de gjort för dem. Och det är fantastiskt!

//Sara